Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

lauantai 20. syyskuuta 2008

Sieg heil

Eilen oli Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssin järjestämä nuorisotoimialan tulevaisuusfoorumi, jossa käsiteltiin Nuorista Suomessa –julkaisun tulokset ja muu ohjelma oli rakennettu tuon tutkimuksen ympärille. Tutkimustulokset olivat yllättäviä; osa lapsista ja nuorista voi pahoin, osa taas ei, syyt ovat laaja-alaiset ja vikaa löytyy vaikka mistä. Voitte kuvitella järkyttyneen yleisön ilmeet, kun päästiin järisyttävimpiin uutisiin, kouluissa esiintyy kiusaamista ja hometta! Oh my. Toivon todella, ettei julkaisun asiasisällön selvittämiseen ei ole kulunut tuhansia työtunteja. Ja ettei S. Korpinen nylje minua elävältä tämän luettuaan.

Tulevaisuusfoorumin yksi osa oli myös puoluejohtajapaneeli, johon tosin ei osallistunut yhtäkään ”oikeaa” puheenjohtajaa, ainoastaan niitä leikki-sellaisia. Parasta paneelissa kuitenkin oli se, että sairaana olleen Urpilaisen tilalle tenttiin saapui Pia Viitanen, äitini paras ystävä vuosien takaa. Pia on edelleen asioista samaa mieltä kuin tuolloin hurjina yliopistovuosinaan, äitini taas, no, ei ole. Vaikka onhan se tietysti hienoa, että ensimmäinen asia, johon Pia muistaa oikeasti vaikuttaneensa nuorena oli se, että hän sai pukea keltaiset vaatteet päälle ja hiihtää hameessa. Jollain tavalla ne tuntuvat olevan myös viimeiset asiat, joihin Pia on sittemmin vaikuttanut. Urpilaisen sairastuminen näytti muuten olleen samantyyppinen, kun allekirjoittaneella aina yläasteen liikuntatuntien aikaan, sillä illalla Urpilainen oli täysissä sielun ja ruumiin (?) voimissa Narinkkatorin vaaliavajaisissa. Mene ja tiedä.

Ehdottomia paneelin helmiä oli myös Vesa-Matti Saarakkalan (PS) lausunto siitä, etteivät nuoret osaa asioistaan päättää, ja pitää antaa kokeneempien ja viisaampien tehdä kaikki tärkeät ratkaisut. Mielenkiintoista tästä tekee se, että Saarakkala on itse Perussuomalaisten Nuorten aktiivi. Tarkoittaako tämä siis sitä, etteivät Perussuomalaiset Nuoret tee tärkeitä päätöksiä tai muutenkaan ajattele itsenäisesti?
Myös Kristillisdemokraattien Sari Palmin mielipide, etteivät 16-vuotiaat nuoret osaa eikä heille myöskään pidä antaa vastuuta päättää vakavista ja raskaista asioista, kuten sodista oli ajatuksia herättävä. SODISTA. En tiedä, mistä Palm on kotoisin, mutta ei ainakaan meillä Ylöjärven kaupunginvaltuustossa päätetä sodista. Liekö Palm sitten tarkoittanut jokaisen omaa henkilökohtaista sotaa Saatanaa vastaan?

Foorumin lopuksi sai esittää omia mielipiteitään ja kysymyksiä, joita foorumi oli herättänyt. Sen tuntemattomimman ja poliittisesti sitoutumattomimman ammattiyhdistyksen eräs virkailija kehotti nuorisojärjestöjä ottamaan esimerkkiä ammattiyhdistyksistä, kun esitin huoleni siitä, etteivät puolueet tai edes sitoutumattomat kansalaisjärjestöt pääse kouluihin niin kauan kuin noista asioista päättää koulun rehtori. Ammattiyhdistyksillä kuulemma ei koskaan ole ollut ongelmia päästä esittelemään toimintaansa. Nainen näytti pelottavan aidosti loukkaantuneelta ja hämmentyneeltä, kun totesin että ay-liikkeen on helppo juntata itsensä ammattikouluihin historian perusteella; näin vaan kuuluu tehdä ja ammattiyhdistyksiin kuulua. Hänen mielestään ammattiyhdistykset ovat täysin samanlaisia järjestöjä kuin muutkin yhdistykset, kuten Unicef tai SPR. Ovat varmaan joo, ainoa vaan etteivät Unicef ja SPR ole poliittisesti sitoutuneita järjestöjä.

Tulipahan tuonkin foorumin jälkeen taas sellainen tunne, että muut Allianssitalon työntekijät ovat entistä vakuuttuneempia siitä, että NUVAssa toimiakseen on läpäistävä Vittumainen Akka –testi. Vaihtoehtoisesti voi siis kuitenkin myös mennä naimisiin tai saada lapsia.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihan jees. Et saa potkuja.

Anonyymi kirjoitti...

"Pia Viitanen, äitini paras ystävä vuosien takaa" ?!???!!??
Edelleen vahvistat sitä hyvin omituista kuvaa rakkaasta äidistäsi ;-)