Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

tiistai 24. maaliskuuta 2009

Viikon kevennykseksi

Tänään oli Nuorisolautakunnan kokous, jonka alussa Päivän selvä -hankkeen koordinoija Tiina Urpilainen esitteli meille hanketta. Valitettavasti hankkeen rahoitus ei ole enää kovin hyvällä laidalla, vaan OPM:stä tuli 95 000€ vähemmän kuin mitä haettiin.
Ei kuitenkaan hätää, innovatiivinen lautakunta kyllä keinot keksii: Mitä jos rahoitettaisiin hanke katulipaskeräyksellä? Samanlaisella kuin Kodittomat kissat ja SPR. Keräysaikakin ei olisi kuin vajaat 10 vuotta!
Jostain syystä idea ei oikein saanut tuulta siipien alle. Wonder why..

Keräyslippaasta puheenollen (ei suositella lapsille eikä heikkohermoisille):

Matematiikan koe mustalaisille Nimi________________________


1. Feijan isä Kyösti varastaa kolme kultakelloa päivässä. Hän tienaa kustakin kellosta 60 €. Montako 3 €:n kahvipakettia Feijan äiti joutuu hameeseensa kätkemään saadakseen saman tulon perhelleen, kun isä Kyösti on vankilassa?


2. Kyösti Hagert tuomittiin oikeudessa varkauksista kuudeksi kuukaudeksi ja vakuutuspetoksesta neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Kuinka kauan pikku Feija joutuu odottamaan isäänsä, kun tuomiosta vähennetään tutkintovankeusaika yksi kuukausi?

3. Palmrothit asuvat maalla. Matka paloasemalta on 8 km. Kuinka kauan hälytyksen tekoa on viivytettävä, kun paloauton nopeus on 100 km/h ja puolen tunnin jälkeen sytyttämisestä palo ei ole enää hallittavissa?


4. Tamaran äiti Hulda lähti hakemaan kaupasta litran jäätelöä. Kuinka nopeasti Huldan on tultava kotiin kun pakkauksessa olevan ohjeen mukaan jäätelö säilyy jääkaapissa (5o C) noin 2 tuntia? Huldan hameen alla on 37o C ja matkaa kaupasta on 3 km.


5. Feija Åkerblom ja hänen toverinsa Dmitri, Aarne, Taisto ja Rainer ovat matkalla raveihin. He ovat löytäneet sotainvalidien keräyslipasta 42 € . Paljonko he voivat sijoittaa totopeleihin rahaa kun lastenlippu maksaa 3 € kpl, ja alueelle on valvonnan takia käytännössä täysin mahdotonta päästä ilman lipun ostamista, ja niinpä ystävistämme ainoastaan 4/5 onnistuu aidan alta livahtamaan huvialueelle?


6. Mertsin isän auton moottoriin mahtuu 4,5 litraa öljyä. Montako koukkua äidin hameen alle tulee asentaa, jos kaupassa on vain puolen litran Mobil Rally Formula-öljykannuja?


Pisteet:___________ Arvosana:___________


Ps. For real tiedostan että kaikki romanit eivät ole varkaita. Tunnenkin sellaisia.

0 kommenttia: