Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Ylöjärven kiehtova kunnallispolitiikka osa 575

Nyt kun olen saanut ajatukset jonkin verran kokoon eilisten tupaantulijaisten jälkeen, on aika katsastaa ensi viikon ohjelmatarjonta. Kiitos muuten vielä kerran kaikille juhlijoille, oli varsin mukava ilta! :)

Olen ollut kotona jo ainakin viikon, ja sitä tasapainottaakseni olen taas viikon reissussa. Matka alkaa tiistain Ylöjärveltä, kun tiedossa on sekä nuoriso- että koulutuslautakunnan kokoukset. Kummassakin teemana on talouden sopeutusohjelma ja sivistyspalveluiden osuus siitä. Koulutuslautakunnan tulee tehdä yhteensä 724 000€ supistuksia tälle vuodelle ja nuorisolautakunnan 22 000€ (vapaa-ajan 62 000€). Nuorisopuolella ei ole ainakaan sivistystoimenjohtajan esityksen mukaan tapahtumassa suuria, vaan supistukset tehdään niin "järkevästi" kuin vain mahdollista. Koulutuspuolella asiat tietysti ovatkin sitten ihan eri lailla; perusopetuksen tuntikehyksestä pitäisi leikata pois 260t/viikko. Jännittävä saada tietää, että mistä nuo tunnit otetaan pois. Suurennetaanko taas opetusryhmiä, vähennetäänkö valinnaisia aineita, tiputetaanko A2-kielivaihtoehtoja pois tai mitä tapahtuu eri uskontojen opetukselle? Varsinkin kun samalla kuljetuskuluja leikataan ja Työväenopiston, lukion ja Musiikkiopiston koulutustarjontaa olisi tarkoitus pienentää. Vapaa-ajan puolella supistukset ovat osaltaan aivan käsittämättömiä; uimahallin istuinsuojista meinataan tehdä maksullisia. Istuinsuojat ovat siis ilmeisesti niitä paperinpaloja joita saunassa käytetään pefletteinä. En tiedä paljonko niistä meinataan pyytää rahaa ja montako sellaista jokainen saa ostaa (koska eihän se pysy käyttökelpoisena kuin yhden saunomiskerran), mutta varsin hilpeältä vaikuttaa.

Vaikka oma lautakuntatyöskentelyhistoriani on näinkin lyhyt, olen jo nyt alkanut tajuta, miten isoja päätöksiä siellä oikeasti tehdään ja kuinka suuri taakka valtuutetuilla ja lautakuntien jäsenillä on harteillaan. Muutaman kerran on tullut ajateltua uusiksi myös kaikenlaisia kansanedustajien tai ministerien typeriä lausuntoja ja ehdotuksia, koska niinhän se on, että kaikkea ei voi saada.

Ylöjärveltä matka jatkuu Tampere Film Festivaleille, tutummin Filkkareille, jossa näytetään mm. TTVO-uutuudet, ystävieni tuottama Filkkari-studio ja torstaina juhlitaan Filkkaribileitä. Perinteisissä bileissä on paikalla kaikki jotka tällä alalla kannattaa tuntea, ja vähän ylikin, joten hyvät bileet on varmasti tulossa.

Filkkareiden jälkeen suuntaan Seinäjoelle, jossa järjestämme Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Aktiivipäivät. Paikalle on tulossa n. 70 nuorisovaltuutettua ympäri Suomen oppimaan ja kehittymään ja olen varma, että viikonlopusta on tulossa aivan mahtava.

0 kommenttia: