Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

keskiviikko 1. lokakuuta 2008

Lapin Kansaan ei kuulu lesboja

Olenkin jo hetken ihmetellyt, että koska Suomessakin aletaan irtisanoa ihmisiä lihavuuden, silmälasian, hiustenvärin, lasten lukumäärän tai seksuaalisuuden mukaan. Eipä tarvitse enää odotella. Lapin Kansan päätoimittaja, jonka siis oli määrä aloittaa joulukuussa, on irtisanottu luottamuspulan takia.

Johanna Korhonen on täysin vakuuttunut siitä, että hänet irtisanottiin hänen lesboutensa takia, kun taas Alma Media vakuuttaa että syynä ovat seikat joiden vuoksi on syntynyt luottamuspula. Ilta-sanomat julkaisivat myös "salaisen" ja "luottamuksellisen" muistion, jonka Korhonen on koonnut valinnastaan, tekstiviesteistään, puheluistaan ja keskusteluistaan Alma Median kanssa. Nyt ensinnäkin, miksi Korhonen on jo etukäteen kirjoittanut tätä salaista muistiota keskusteluistaan?

Juttu haiskahtaa mielestäni vähän samalta kun Vanhasen uuniperunaskandaali. Tehdään tikusta asiaa, ja jos tikkua ei ole, niin keksitään se. Itselleni ei ainakaan tulisi mieleen aloittaa päiväkirjan pitämistä uuden työpaikan saannin jälkeen siitä, mitä työkaverini sanovat tai kirjoittavat tekstiviesteissään ja tulkita omilla keittiöpsykologin taidoillani noita viestejä ja niiden todellista sisältöä. (En ainakaan myönnä, että varokaahan vain. Enää ei kannata jutella mitä sattuu.)

Toisekseen, Korhonen ei voi olla niin tyhmä, että kuvittelee valtakunnallisen kustannusyhtiön leivissä työskennellessää pystyvänsä "salaamaan" edelleen parisuhteensa naisen kanssa. Niin surullista ja ikävää kuin se oikeasti onkin, valtaosan suomalaisista on hirvittävän hankala vielä tänä päivänäkin suhtautua luonnollisesti homoihin tai lesboihin, ainakin yllättävissä tilanteissa. Tässä olisi kuitenkin taas toiminut se vanha ja kulunut hokema; rehellisyys maan perii. Haluan uskoa, että jos Korhonen olisi alusta pitäenkin puhunut rehellisesti ja avoimesti vaimostaan (eikä ympäripyöreästi puolisostaan), asiat voisivat olla toisin. Ymmärrän Alma Median lausunnon siitä että he pitävät tätä harhaanjohtamisena. Se ei ole valehtelua, mutta ei aivan totta puhumistakaan. Jokaisella on oma käsityksensä siitä mikä on totuuden puhumista ja mikä valehtelemista, mutta ihan vinkkinä, itse koen jättämättä kertomisen valehteluna. Ja kyllä, pidän Korhosen valehtelua tässä tilanteessa ihan yhtä idioottimaisena kuin jos hän olisi valehdellut virkkaavansa pitsiliinoja mutta neulookin sukkia.

Tiedän myös, että telaketjufeministit hyökkäävät nyt kimppuuni, mutta minusta niin Alma Media kuin Korhonen ovat kumpainenkin toimineet typerästi. Alma Media siinä, että he ovat hermostuksissaan tarjonneet rahaa siitä, että Korhonen tyytyy heppoisin perustein tehtyyn päätökseen. Korhonen siinä, että on

A. Valehdellut

ja

B. nostanut tästä hirvittävän mediajupakan, ajattelematta sen enempää vaimoaan kuin lapsiaan. Minusta on vallan hienoa, että tällä naisparilla on kaksi lasta, mutta se että siitä tehdään numero on yksinkertaisesti typerää. Surullista sekin, mutta noiden lasten elämä ilman tätä myllyäkin on varmasti ihan riittävän hankalaa, ja nyt Korhonen itse hankaloittaa sitä entisestään.

Toivon todella, että asia selviää ja se voidaan viikata kasaan ja pistää hyllyyn mylläämättä tuon perheen elämää enää tämän enempää. Korhonen vieköön asian nyt oikeuteen, asia ratketkoon ja mässäily toisten ihmisten elämällä loppukoon. Oma elämämme on itsessään riittävän mielenkiintoista.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä Korhonen on ilmiselvästi halunnut nostaa asiasta kohun "sain potkut, koska olen suhteessa naiseen"-tyyliin - ihan samoin kun television lakisarjoissa homot ja lesbot aina vievät potkunsa oikeuteen, koska katsovat saaneensa potkut suuntautumisensa takia. Mitä ihmeen tasa-arvoa se sellainen on, että homolle tai lesbolle ei voi antaa potkuja, vaan heidän kohdallaan potkut johtuvat automaattisesti aina seksuaalisesta suuntautumisesta?!? Minäkin alan pian homoksi, jos voin sen varjolla välttyä potkuilta loppuelämäni.

Ymmärsin, että Korhosen työnantajan suuttumus ei liittynyt puolison sukupuoleen, vaan siihen, että tämä on kunnallisvaaliehdokas. Korhonen oli siis totuuden vastaisesti väittänyt puolisonsa olevan poliittisesti sitoutumaton. Tämä on ainakin minun mielestäni hyvin pätevä syy luottamuspulaan.

Odotan innolla aikaa, kun Suomessa voi julkisesti kritisoida myös homoa, lesboa tai ulkomaalaista jos kritisoimiselle on hyvä syy, leimautumatta vähemmistöjen vihaajaksi tai rasistiksi. Sitten voimme puhua aidosta tasa-arvosta.

- Suvi Kolehmainen