Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

tiistai 14. lokakuuta 2008

Pyllyn puristelua

Aamulla istuskelin junassa, jossa oli myös joukko suomalaisia humalaisia miehiä. Kyllä, hurmaava näky aamukahdeksalta. Epäsäännöllisen säännöllisesti nuo ympäripäissään olleet miehet, ihan tavallisen näköiset siis, taputtelivat ohikulkevien naisten takapuolia. Olin aluksi naisille hyvin, hyvin vihainen siitä, että suurinosa käveli vain tyynen rauhallisesti ohi, reagoimatta tilanteeseen mitenkään. Pidin heitä samanlaisina munattomina kiltin tytön syndroomasta kärsivinä idiootteina kuin kansanedustajia jotka puivat seksuaalista häirintää lehdissä, eivätkä vedä niitä miesedustajia turpaan jotka takapuolta taputtelevat. Kunnes tajusin itse olevani juuri se sama nainen.

Viime viikolla olin eräässä tapahtumassa, jossa hyvin korkeassa asemassa oleva vanhempi herrasmies koki asiakseen taputella minua pyllylle tyylillä "Hyvä tyttö". Ja mitä itse tein? En mitään. Tai tein, hymyilin vain nätisti takaisin ja mutisin jotain epäselvää. Sen jälkeen haukuin hänet puhelimessa ulkopuoliselle ihmiselle, toimien siis täysin samalla tavalla kuin nuo kansanedustajat tai naiset junassa.

Mikä saa suomalaiset naiset käyttäytymään näin, ja ennen kaikkea miksi sallimme miesten käyttäytyä kuin idiootit?

Ensimmäiset omat pyllynpuristelukokemukseni ovat ala-asteelta, jolloin pojat keksivät että tytöillä on takapuoli ja tissit. Oli äärettömän nöyryyttävää, että pojat suostuivat oleen kaa vain sellaisten tyttöjen kanssa jotka antoivat puristella noita "tissejä", ja jos siihen ei antanut lupaa oli pihtari ja idiootti. Mitäpä muutakaan siinä sitten olisi voinut tehdä, 12-vuotiaan itsetunto ei ollut vielä siinä pisteessä että olisi uskaltanut toivottaa nuo luokan ihanimmat pojat sinne missä pippuri kasvaa.,

Eikä se itsetunto edelleenkään tunnu olevan kovin vahvoissa kantimissa kun en edes pystynyt tuolle herrasmiehelle ilmoittamaan perseeni olevan minun, eikä siihen kosketa kuin erityisluvalla.

Todella toivon, että omista alakouluajoistani tavat ovat muuttuneet ja että nuoret pojat kasvatetaan tänä päivänä edes sen verran gentlemanneiksi, ettei yhdenkään tytön tarvitsisi huolia ovatko tissit tarpeeksi isot (=vessapaperia riittävästi).

Sen lisäksi lupaan, että ilmoittelen tästä lähtien hyvin selvästi jos yksikin ihminen erehtyy koskettelemaan paikkoja, jotka eivät kyseisen ihmisen hallinta-alaan kuulu. Toivottavasti myös jokainen muu nainen tässä maassa oppii ymmärtämään, että se ei ole naisen vika jos mies lähestyy epämiellyttävin tavoin tai päinvastoin. Omat ajatukseni nimittäin ensimmäiseksi olivat, että hui kauhea, en voi koskaan kertoa tästä kenellekään ettei minua pidetä outona ja että olenko nyt vähän saivartelija kun otan tuollaisesta itseeni.

Sen verran telaketjufeministiä minustakin löytyy, että väännän seuraavalla kerralla kyseisen herrasmiehen sukukalleudet solmuun, vaikka se tarkoittaisikin että kunnallispoliitikon urani päättyy siihen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen mies ja minua myös hävettää ja suututtaa kovin paljon tuota harrastavat miehet.

En tiedä onko kyseessä sitten vaan perisuomalainen kateus siitä että en pääse koskemaan naisiin samalla tavalla kuin he, vai se että minusta tuo on vaan kovin törkeää ja sikamaista käytöstä.

Ne äijät tietysti luulevat olevansa todellisia naistenmiehiä ja että naiset olisivat lähinnä otettuja tuosta häirinnästä.

Mene ja tiedä.

Emmi Nuorgam kirjoitti...

Riippuu varmasti naisista; jollei kukaan olisi koskaan siitä tykännyt niin tuskinpa miehetkään sitä odottaisivat?