Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

torstai 11. joulukuuta 2008

No johan on markkinat

Puoluehallituksessa käsiteltiin tänään opetusministeri Sari Sarkomaan eroa ja mahdollisia ministeriehdokkaita. Ilmeisesti Henna Virkkunen, jyväskyläläinen kansanedustaja, puolueen varapuheenjohtaja ja kokoomusnaisten puheenjohtaja, on aika vahvoilla.

Henna on filosofian maisteri, pääaineenaan journalistiikka ja opiskellut sivuaineina valtio-oppia, Euroopan integraatiota, naistutkimusta ja puheviestintää. Tämän ei ole tarkoitus olla Hennan CV:n kertausteksti, mutta mielestäni on rahtusen hämmentävää että henkilö joka ei juuri ole kunnostautunut koulutuspolitiikan saralla on nousemassa ministeriksi. Toisaalta, ei Sarikaan ollut ennen virkaan astumistaan juuri toiminut koulutuspolitiikkapuolella (opiskelijapolitiikkaa lukuunottamatta), vaan hänen erityisosaamisensa oli sosiaalipolitiikan puolella. Siitä voinemme olla yhtä mieltä, että Sari on toiminut loistavasti virassaan.
En kuitenkaan voi olla ajattelematta, annetaanko ministerin salkku Hennalle vain siksi, että tämä naisasianainen olisi hiljaa ja lopettaisi vaatimuksensa naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta vai siksi, että Henna aidosti on paras mahdollinen valinta siihen.

Iltapäivälehtien keskustelupalstat ovat taas täynnä spekulaatiota siitä, mitkä ovat Sarkomaan aidot syyt erolle. Nuo keskustelupalstat ovat kyllä varsinaisia kaksinaismoralistien temmellyskenttiä; samat ihmiset jotka kritisoivat menestyneitä naisia "perheen hylkäämisestä" kritisoivat nyt töistä luopumista perheen takia. Koska nainen voi tehdä oikein? Ei koskaan.

Itse nostan hattua Sarille siitä, että hän kykeni tekemään parhaan mahdollisen ratkaisun. Ei olisi ollut kenenkään etu, että hän olisi polttanut itsensä totaalisen loppuun töissä perhe-elämänsä kustannuksella. Uskon, että kun hänen lapsensa ovat vanhempia palaa Sari näyttämään koulumaailmalle närhen munat.

4 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Kyllä olen ihan helvetin pettynyt henkilökohtaisesti tähän valintaan. Hennan valintaan, siis.

Emmi Nuorgam kirjoitti...

On mahdoton voittaa aina. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Sarkomaa toiminut loistavasti???Mitä muuta se lehmä on saanut aikaan, kun sairaalloisen kaaoksen yliopistoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Pieni oikaisu. Henna Virkkusella on tutkijan koulutus, ja oppiarvoltaan hän on filosofian lisensiaatti.