Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

torstai 5. helmikuuta 2009

What is birth control for?

Olen ajatellut lopettaa lukemisen, koska menetän yöuneni kaiken maailman opusten takia. Nyt sain loppuun Terhi Kolumiehen Vauvaa Vailla -nimisen kirjan, enkä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Kirja kertoo kolmikymppisestä naisesta, jolla periaatteessa on kaikki hyvin; parisuhde, kiva työ, hyviä ystäviä jne. Kun naisen pikkusisko saa lapsen, menee tämä aivan sekaisin ja ymmärtää haluavansa myös oman vauvan. Kariutuva parisuhde ei saa naista muuttamaan mieltään ja hän aloittaa hedelmöityshoidot yksin.

Peruskoulussa meille annettiin mielikuva siitä, että jokainen suojaamaton yhdyntä johtaa raskauteen, huolimatta siitä saako mies siemensyöksyä tai siitä, missä vaiheessa naisen kuukautiskierto on. Tämä on ihan perusteltu käytäntö, mutta eikö jo viimeistään toisen asteen oppilaitoksissa voisi korjata tuon harhakuvitelman. Todellisuudessahan täysin terveelläkin pariskunnalla on vain 25% mahdollisuus kuukaudessa tulla raskaaksi. Tästä voi jokainen päätellä mitkä ovat mahdollisuudet jos jomman kumman osapuolen hedelmällisyys on heikonlainen.

Hirveintähän tässä on ajatella jokaista perhettä joka ei voi saada lapsia syystä tai toisesta; lainsäädännöstä, hedelmällisyydestä tai lapsettomuudesta johtuen, kun samaan aikaan lapsia tupsahtelee vanhemmille jotka eivät lapsiaan ansaitsisi. Suomeen syntyy vuosittain puolen tuhatta lasta, jotka ovat jo raskausvaiheessa saaneet kärsiä äitinsä päihteiden käytöstä. En ole ehdottoman jyrkkä siinä, että pitäisin päihdeäitejä lähtökohtaisesti kyvyttöminä kasvattamaan lastaan, mutta kyllä silti ihmetyttää miten ajattelemattomia nuo naiset ovat. Toinen ryhmä jota en pysty ymmärtämään ovat teiniäidit, jotka laakista lauantaiyönä tulevat raskaaksi ja pitävät lapsen koska kuvittelevat elävänsä herroiksi sosiaaliavuilla. On käsittämätön vääryys että itsekin vielä itsestäänkin huolehtimaan kykenemättömät lapset saavat lapsia, ja aikuisille ihmisille tätä onnea ei suoda.

En oikein tiedä mikä olisi oikea tapa hoitaa hedelmöityshoitojen kustannukset. Toisaalta hedelmöityshoitojen kustantaminen verorahoilla olisi hyvä idea ja toisaalta ei. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä että nykyistä sosiaaliturvajärjestelmää pitäisi kehittää järkevämpään malliin ja unohtaa unelmahötöt veroprogression kiristämisestä ja ilmaisista palveluista. Korjaan, maksuttomista palveluista. Kun parempituloisille jäisi jokin järkevä määrä rahaa käteen verojen jälkeen, he voisivat minun puolestani maksaa myös käyttämistään palveluista enemmän, oman kulutuksensa mukaan.
Jos hedelmöityshoidot kuitenkin korvattaisiin verorahoilla, olisi usemmalla perheellä mahdollisuus päästä hoitoihin ja saada lapsia. Nämä lapset olisivat tulevia työntekijöitä ja veronmaksajia, eli siis hyödyksi yhteiskunnallemme. Tämä onkin muuten mielenkiintoinen seikka; kumpi on Persujen mielestä parempi, hedelmöityshoitoja saava arjalainen ja suomalaissyntyinen lesbopari vai pakolaistaustainen luonnollisin keinoin Suomessa lisääntyvä maahanmuuttaja? Epäilisin että vastaukseen kuuluisi paljon melua neekereistä, raiskaajista ja vihrpunalesboista, ainakin jos Messias Halla-ahoa on uskominen.

Sitäpaitsi, abortin kustannukset tulevat muiden maksettavaksi. Muistelisin että muutama vuosi erään ystäväni tehtyä abortin hän kertoi sen maksaneen muutamia kymmeniä euroja, eli normaalin toimenpidemaksun verran. Loput oli ilmeisesti Kela korvannut. Miksei kukaan koskaan nosta meteliä kaikista niistä aborteista jotka verorahoilla tehdään? Samalla logiikallahan sekin on muiden, rehellisten veronmaksajien pussista pois.

Olen alkanut ajatella että on varsinainen ihme, että tähän maahan syntyy ainuttakaan tervejärkistä lasta.
Niin ja missä ne miesten ehkäisypillerit viipyvät? Olisi kaikkien edun mukaista kun nekin otukset voisivat itse päättää milloin haluavat olla lisääntymiskykyisiä ja milloin eivät. Niiden syytähän tämäkin loppujen lopuksi on.

Seuraavana lukulistalla on muuten Marianne Käckon Tapa minut, Äiti! -niminen teos. Eli niitä yöunia odotellessa.

Ps. Äiti ei, tämä ei ole mikään "yllätys, olen muuten raskaana" -tyylinen kirjoitus.

3 kommenttia:

Sini kirjoitti...

Hear hear! Hyviä feministejä meistä vielä tulee!

Anonyymi kirjoitti...

Mä rupesin jo puolessavälissä miettiin että ei helvetti oletko sä nyt muka raskaana?! : D
Meinasin jo järkyttyä.

Emmi Nuorgam kirjoitti...

Vaikka juuri eilen viimeksi kysyit sitä..?