Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

torstai 28. toukokuuta 2009

You think you weird?

Olen tavannut viimeisen vuoden aikana melko paljon nuorisotyönalalla työskenteleviä aikuisia ihmisiä ja yllättynyt negatiivisesti, no, miljoona kertaa. Aina välillä on vain todella, todella, vaikea ymmärtää kummallisia aivopieruja joita nuo nuorisotyöntekijät päästävät suustaan. Viimeisimpiä oli tänään, kun eräs nuorisotyöntekijä hyökkäsi nimeltä mainitsemattoman kunnan (tällä kertaa se ei ole Ylöjärvi) nuorisotyönjohtajan kimppuun ja vaati että jokaiselle suomalaiselle nuorelle on verovaroilla kustannettava Internet, jotteivat ne nuoret syrjäydy jotka eivät pääse nettiin. Kirjastot tai muut yleiset nettipaikat eivät olleet mikään vastaus, kun koneella saa olla vain kaksi tuntia kerrallaan. Meillä ei ole pullat kovin hyvin uunissa, jos nuorisotyöntekijöilläkin on se käsitys että nuoret eivät syrjäydy kunhan vain saavat olla netissä! Luoja..

No, tänään on tehty hallituksessa päätös lakiesityksestä, joka mahdollistaa kauppojen sunnuntaiaukiolon koko vuoden. Mahdollistaa. Eduskunnan kyselytuntia seuratessa on vain pakko ihmetellä, kuinka oppositio yrittää kääntää koko asian niin, että kaikkien kauppojen on pakko olla auki 24 tuntia vuorokaudessa. Vasemmiston Minna Sirnö paasasi salissa kuinka lakiesityksestä johtuen yksinhuoltajaäidit eivät enää koskaan näe lapsiaan ja kaikki perheet hajoavat ja lapset suurinpiirtein tappavat kissoja kun äidit pakotetaan töihin.

Jos joku asia on varma, niin se on aivan varma, että opiskelijat tekevät kaikkien äitien sunnuntaivuorot ja napsivat tuplapalkkaa, eikä yhtäkään sunnuntaivuoroa ole pakko tehdä jos näin ei halua. Silloin ainakin kun itse olin kaupassa töissä, sunnuntaiaukioloista tapeltiin ja niistä taisteltiin, eikä ketään pakotettu sunnuntaina töihin.

Kaikista hienointa oli kuitenkin se, kun Mia-Petra-Nimi-Hirviö otti esiin vanhan kunnon vaalirahoituskortin esittäen totuutena, että ainoastaan suuret kauppakeskukset ovat toivoneet sunnuntaiaukioloa ja hallitus on näiden suurten kauppakeskusten puolella ja talutusnuorassa. Samassa hengenvedossa Mia-Petra vetosi PAMin ja muiden ammattijärjestöjen mielipiteeseen kauppojen sunnuntaiaukioloajoista (joka siis näemmä on negatiivinen.) Huokaus, se on hämmentävää, miten lyhyt muisti vasemmistopuolueilla on.

Niin ja siis tuo otsikko. Kävelin tänään Helsingissä paljain varpain, kun jalat vuotivat verta toissapäiväisen huonon kenkävalinnan takia. Kampin keskuksessa minut pysäytti kuolleen-meren-kaiken-parantavan-kosmetiikan myyjä, joka ei tavalliseen tapaansa kysynyt haluanko käsirasvaa vaan: "You think you weird you have no shoes?" Dear God mä pääsen Tampereelle, jossa en näytä mielisairaalasta karanneelta jos olen paljain varpain muualla kuin saunassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paljaat varpaat kuuluu kesään .-) Hesassa en vielä ole uskaltanut tuota kokeilla, mutta olis ihan kiva tietää tarkemmin miten tuo sujui sulla?

Emmi kirjoitti...

Ihan hyvin, se on täällä itseasissa jopa helpompaa kuin Tampereella, koska mukulakiveä on vähemmän ja katuja lakaistaan useammin. :)

Tosin, yksi mummeli varoitti mua huumeruiskuista ja narkkareista. Vähän vaikea nyt kuitenkin on asennoitua siihen, että missä tahansa kadulla voi olla ruisku, ja kai ne nyt olisi vaarallisia ihan kengät jalassakin. Tiedä häntä..