Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Avoin kirje Tapani Joensuulle

Olenkin odotellut että milloin Ylöjärveltä löytyy toinenkin lukemisen arvoinen (!) blogi, ja nythän se löytyi. Fiksu ja filmaattinen Tapani Joensuu, joka kuvailee blogiaan: Blogini ei ole objektiivinen tai tasapuolinen. Se on puolueellinen, kärjistävä, riidanhaluinen ja loukkaava. Blogissani esitän ainoastaan omia mielipiteitäni ja vastuu tyrmistyttävistä kokemuksista on lukijalla. Olkaa varovaisia, voitte vaikka rakastua siihen. Jostain syystä niskakarvat nousevat aina pystyyn kun ihmiset kuvailevat olevansa riidanhaluisia ja loukkaavia; tilaa järkevälle argumentoinnille jää kovin vähän.

Syy siihen, että suon Joensuun mukaprovosoivalle blogille näinkin paljon palstatilaa on yksinkertainen; Joensuun "Avoimessa kirjeessä Ylöjärven Kokoomus ry:lle" hän kysyy onko heteroseksuaalisuus ja fasismin vastustaminen syitä, joiden takia häntä ei hyväksytä Ylöjärven Kokoomuksen jäseneksi.

Ei. Ne eivät ole syitä. Syyt joiden vuoksi en sinun Tapani soisi jäseneksemme liittyvän, ovat Gondoleezza Ricen vertaaminen Hitleriin ja se, ettet keksi Alexista muuta kirjoitettavaa kuin kauniit sääret. Me Kokoomuksessa odotamme jäsenistöltämme vähän enemmän. Lopeta se provoaminen, niitä meillä jo on.

Mutta toisaalta, onhan näitä kouhoja ennenkin puolueeseen liittynyt, vai unohditteko jo Pöntisen ja Vatasen? Eurovaaliehdokkaat jotka puheillaan ja teoillaan eivät piirun vertaa vaikuttaneet Kokoomuksen laihaan äänisaaliseen.

sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Viimeinen naula vasemmiston arkussa?

Tämän viikon Nytissä oli muistokirjoituksia vasemmistolaiselle politiikalle, jossa jopa demarit ja Vasemmistoliiton oma lempilapsi Anna Kontula jättivät aatteelleen hyvästit. Etupäässä syy lienee siinä, että europarlamentikoistamme yhdellä on vasemmistopuolueiden puoluekirja. Parlamentaarikkoja on siis kaiken kaikkiaan 13 kappaletta, jolloin tästä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä.

Nyt kuitenkin media on painanut eurovaalit villaisella ja iltapäivälehdet Nelosen johdattamana ovat ennättäneet mustamaalata turkulaisen lakimiehen ja SDP:n viime syksyn kuntavaaliehdokkaan Juha Turusen sieppaajaksi. En ole edes aivan varma kuka on siepattu ja minne, mutta järjetön hässäkkähän tästä on noussut.

Yksityiskohdat lyhyesti ovat 10 miljoonan euron lunnasvaateet, Etelä-Suomen ilmatilan sulkeminen, miljönääri ja tytär sekä kytkökset virolaiseen mafiaan, yhdistettynä kaikki hyvin keskeisesti SDP:hen ja kuntapolitiikkaan. Olen ihan vähän pettynyt ettei Jutta ole jo ehtinyt pukeutua poliisiksi ja kertoa kuinka Turunen ei millään tavalla sittenkään liity demareihin eikä SDP ollut vaalihäviäjä.

Niin kuin Nytkin sen meille kertoi: JUTTA URPILAINEN uskoo, että Sdp saattaa onnistuneella kampanjalla menettää seuraavissa eurovaaleissa loputkin edustajapaikkansa.

lauantai 13. kesäkuuta 2009

Mielenosoituksesta toiseen

Toisen kerran kahden kuukauden sisään eksyin keskelle mielenosoitusta; Berliinissä osoitin tamilien kanssa mieltä mieltä Japania, USAta, Venäjää ja Norjaa vastaan ja tänään hippien kanssa yksityisautoilua vastaan. Jännittävällä tavalla kuitenkin uutisoinnissa vähätellään mielenilmauksen laajutta; kyllä äsken kun kävelin rautatieasemalta Fredalle paikalla oli satoja mielenosoittajia, koko yksityisautoliikenne oli käytännössä mahdotonta Sokokselta Eduskuntatalolle, eikä niitä raitiolinjoja käyttäneet muut kuin HKL:n bussiliikenne.

Iltasanomien nettisivuilla olevassa perinteisessä ja luotettavassa gallupkyselyssä 62% vastanneista oli kadunvaltauksia vastaan ja 38% niiden puolesta. Keskustelu velloi huonosti käyttäytyvissä nuorissa, jotka eivät osaa ilmaista itseään sivistyneesti. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että jos joku asialleen omistautunut viitsii mennä hyppimään keskelle tietä ja kokee sillä voivansa vaikuttaa, annettakoon hänen tehdä se. Tuskin niillä sivistyneillä vaikutuskeinoilla kuitenkaan enempää medianäkyvyyttä saataisiin.

Melankolian riemut

Ostin Anna Puun ensimmäisen levyn vähän aikaa sitten iTunesista, ja liekö tämänhetkisen sekavan elämäntilanteen ansiota vai minkä, mutta se kolahti ja lujaa. Anna Puu on vähän kuin Jippu (<3) goes Maria Lund (<3). Mariskan ja Tuure Kilpeläisen tekemät sanat ei ole niin siirappista että joutuisi pesemään kädet joka kerta kun on Annaa kuunnellut, mutta niissä on sitä jotain. Ja paljon.

Annan nettisivuilta löysin myös druidien puuhoroskoopin, ja ihan mielenkiinnosta kävin katsomassa oman puuni, Hevoskastanjan.

Hevoskastanja

Päivämäärät
15.5 - 24.5 ja 12.11 - 21.11

Laatu
Maskuliininen

Elementti
Tuli

Luonnekuvaus
Hevoskastanja-henkilöllä on hyvin kehittynyt oikeudentaju. Hän on herkkä ja häneltä saattaa puuttua itseluottamusta. Vaikka on kestävä, ei kuitenkaan itsepäinen, vaan hän osaa olla varovainen ja huomaavainen.

Moraalisäännöt merkitsevät hevoskastanjalle paljon ja hän onkin vähän taipuvainen puritanismiin tietystä herkkätunteisuudestaan huolimatta.

Vaikka hevoskastanja on hyvin kaunis ja täynnä eloa ja voimaa, hän ei yritä valloittaa ympäristöään. Myötäsyntyinen oikeudenmukaisuuden tunne saa hänet penäämään oikeuksiaan seurauksista piittaamatta. Hän vaihtaa usein työpaikkaa, mutta osaa varoa ja yleensä välttää taloudelliset vaikeudet. Hevoskastanja tarvitsee paljon rakkautta, mutta löytää suuren onnen vain kerran. Kompleksit ilmenevät usein käsittämättömänä käytöksenä. Hevoskastanja on lahjakas, nopea ja tarkka, mutta myös haaveilija ja filosofi. Hänen kykynsä kehittyvät, kun hän kokee läheistensä myötätunnon.
(Kuuluisia hevoskastanjoita: Voltaire, Henry Fonda, Pierre Curie ja Jari Kurri.)

http://koti.mbnet.fi/~raijae/linkit/puuhoroskooppi.html
http://www.varjojenkirja.com/druidit.html

Tunnistan itseni kuvauksesta, vaikkakaan puritanisti ei ole se sana jolla itseäni ensimmäiseksi kuvailisin; syntisen on paha osoittaa toisia sormella.

Pohdiskelin yksi ilta horoskooppeja ja niiden tarkoitusta. Kuulin, kuinka suurilla lehtitaloilla on horoskooppipankki josta aina arvotaan kullekin tähtimerkille oma horoskooppinsa päivittäin. Täydellistä huijausta siis -ainakin päivälehtien horoskoopit.

Tiedän muutamia ihmisiä jotka oikeasti uskovat horoskooppeihin, ennustukseen ja muuhun valtaväestön höpönlöpöksi kutsumaan yliluonnolliseen hypetykseen. Olen miettinyt aina eräänkin ystävän puheita ennustusten toteutumisesta kuunnellessani, että miten ihmiset uskoo niihin niin tosissaan? Järjelläkin nyt voi varmaan kuitenkin ymmärtää, että jos lottonumerot oikeasti voisi ennustaa, niin lottovoittoja tulisi huomattavasti enemmän. Toisaalta, uskoohan joku että Raamattukin on täysin totta..

Horoskooppeihin uskominen on itselleni vähän samanlainen "varmuuden vuoksi ja entä jos" -juttu, kuin kirkkoon kuuluminen.

Sitäpaitsi, en mä laita yhtään pahakseni, jos oikeasti olen tälläinen:

Skorpioni

Ominaispiirteet


Skorpioni on eläinradan kahdeksas merkki, ja se liittyy intensiteettiin, intohimoon, ja antaa energiaa. Skorpioni on voimakas, syvällinen, vahva merkki. Skorpioni voi vaikuttaa tyyneltä, mutta pinnan alla kuohuu. Skorpioni saattaa antaa vaikutelman vakauesta ja tyyneydestä, mutta tarkkanäköiset huomaavat piilotettua aggressiota, suunnatonta väkevyyttä, magneettista intensiteettiä. Skorpioni on usein hypnoottinen persoonallisuus, jonka sisällä piilee skorpionin rauhallinen mutta valpas mieli. Sosiaalisissa tilanteissa skorpioni on mukava seuralainen, mietteliäs, ystävällinen ja kohtelias. Toisaalta skorpionin terävän katseen ja tarkkanäköisyyden alla ihmiset saattavat tuntea olonsa jollain lailla uhatuiksi. Vastustajilleen skorpioni on armoton; argumentissa viiltävä ja taistelussa voittamaton. Skorpionin räjähtävä aggressio tulee esiin kuitenkin vain puolustustilanteissa.

Työelämä

Skorpioneja yhdistää monilahjakkuus, joka tarjoaa mahdollisuudet monenlaiseen ammatilliseen suuntautumiseen. Sisäinen intensiteetti voi skorpionissa yhdistyä kirurgin jääkylmään itsehillintään ja irrallisuuteen, tiedemiehen keskittymiseen ja sotilaan sankaruuteen. Mikä tahansa ammatti, jossa analyysia, tutkimusta, käytännön taitoja, ja arvoituksien ratkaisua voi houkutella skorpionia. Poliisityö, vakoilu ja vastavakoilu, juridiikka, fysiikka tai psykologia saattavat viehättää skorpionia. Skorpionit ovat vakuuttavia puhujia ja näin voivat pärjätä diplomaatteina tai saarnaajina. Astrologiassa skorpioni on planeettojen Mars ja Pluto vallassa. Skorpionin intialainen vastine on Vrishchika, kiinalainen vastine on käärme.

Ihmissuhteet

Skorpioni on intohimoinen rakastaja, sensuelli ja energinen. Skorpionille rakastetun kanssa solmittu liitto on sakramentti, "ulkoinen ja näkyvä merkki sisäisestä ja henkisestä harmoniasta". Skorpioni saattaa kumppaninsa eroottisuudellaan miltei mystiseen ekstaasiin. Skorpionille parisuhde on pyhä hengen ja lihan avioliitto. Tässä piilee myös vaara; skorpionit voivat joutua aistillisuuden ja erotiikan hedonistisiksi etsijöiksi. Heidän tunteensa ovat niin voimakkaita, että vaikka skorpionin rakkaus on korkein ja tinkimättömin tunne, saattaa tämä johtaa tragediaan, turmioon ja myrskyisiin suhteisiin. Rakastunut skorpioni on intohimoinen ja lojaali mutta usein mustasukkainen.

http://skorpioni.fi/

Mutta siis niin, Anna Puun biisi Linnuton Puu on parhautta.

perjantai 12. kesäkuuta 2009

PhotoshopDisasters

Istun junassa, jossa on myös noin 2000 Provinssiin menevää teiniä. Kesti todella kauan saada samanlainen lämmin ja iloluonteinen fiilis aikaan, kun takana istuvilla tytöillä, kunnes keksin selailla perinteisiä photarin taivaanlahjoja maailmalle.

Toivottavasti mun mahdollisesti tulevat lapset osaa kans nikata silmää samanlailla.Ja näyttävätkin yhtä söpöiltä:Tollanen vyötärökin olis tietysti kiva.Ja uusi idea meidän leffojen julisteisiin!Edes se, että sattuu olemaan Annie Liebowitz, ei tarkoita etteikö voisi feilata eeppisesti.Thank God, Catherinellakaan ei oikeasti ole varaa noihin.Ps. "Onks Korvakäytävä jossain Helsingissä?"
"En mä oo ihan varma, oon mä siitä jotain ainakin kuullut."

Deitti-ilmoitus

Nyt kun olen päättänyt aloittaa villin ja vapaan sinkkuelämän, on aika laatia avoin deitti-ilmoitus.

Hyvä ystävä,

Olen Inka Korhola ja asun Tampereella. Olen 43-vuotias, ikäisekseni kuitenkin erinomaisesti säilynyt nainen. Ammatiltani olen tarjoilija, se osaltaan auttaa pysymään nuorekkaana. Vapaa-ajallani ratsastan, käyn koirani Urhon kanssa agilityssä ja kausittain myös harrastan telinevoimistelua. Minulla on kolme lasta, Kristiina, Justiina ja Karoliina. Hiuksia minulla ei ole ja silmänikin ovat miltei läpinäkyvän vaaleat.
Kuuntelen mielelläni ruotsalaista ja englantilaista popmusiikkia. Ylivoimainen suosikkini on kuitenkin Anna Puu.

Jään innolla odottamaan vastauksia keski-ikäisiltä, hieman keskivartalolihavilta ja kaljuuntuneilta rekkakuskeilta. Laitathan mukaan kuvasi!


Jos nyt ei tärppää, niin ei koskaan.

torstai 11. kesäkuuta 2009

Lorttovihko ja raskausepäilyjä

Ilta-sanomissa uutisoitiin eilen 11 varusmiehen saaneen tuomion sopimattomasta käyttäytymisestä, kunnianloukkauksesta ja palvelusrikoksesta, niinsanotusta Lorttovihosta. Rangaistukseksi miehet saivat sakkoja. Kuinka paljon, sitä ei tarina kerro.Ammattikorkeakoulut ovat tänä keväänä tavallista (mielenkiintoinen käsite) enemmän kyselleet naishakijoiden siviilisäädystä, elämäntilanteesta ja lasten saamisesta.

Itse olen Tampereen Ammattikorkeakoulun häirintäyhdyshenkilö, ja ei, tehtäväni ei ole häiritä niin paljon kuin sielu sietää. Tamko on valinnut opiskelijakunnasta kaksi häirintäyhdyshenkilöä, joiden tehtävänä on madaltaa kynnystä häirinnän ilmoittamiselle ja auttaa häirintää kokenutta opiskelijaa viemään asiaa eteenpäin. Toistaiseksi yhteydenotot ovat olleet melko vähäisiä, mutta eiköhän tiedottamisen kautta asiaan saada muutos.

Vaikka pidän itseäni keskimääräistä enemmän valveutuneena ihmisenä, oli yllätys miten monimuotoista korkeakouluissa (ja työelämässä) kohdattava häirintä on. Suuri yleisö käsittää häirinnäksi yleensä pyllyn taputtelun tai seksistiset vitsit, mutta yhtälailla projektiavustusten jakaminen tai ansaittujen arvosanojen systemaattinen heikentyminen on häirintää.

Nuoret naiset ovat tulilinjalla ehkä osittain siksi, että jo alakouluikäisiltä pojilta pidetään sopivana huudella vittua ja kommentoida tyttöjen tissejä. STM:n vuoden 2008 tasa-arvobarometrissä joka kolmas nainen ja puolet 15-34-vuotiaista naisista oli kohdannut seksuaalista häirintää viimeisen kahden vuoden aikana. Se on melko järkyttävää luettavaa.

Muutama viikko sitten uutisoitiin nuorten miesten anoreksiaepidemiasta ja miesten tyytymättömyydestä omaan kehoonsa. Säännöllisin väliajoin herää vain kysymys siitä, kuka oikeastaan on tyytyväinen kehoonsa. Nuoret naiset eivät ole, nuoret miehet eivät ole, kukaan ei oikein ole, mutta kaikilla on kuitenkin omasta mielestään oikeus loukata toisen ulkonäköä. Mun on nyt tietysti aivan turha alkaa tässä jeesustelemaan, kuinka en koskaan ole arvottanut ketään ulkonäön perusteella, mutta yritän päästä siitä tavasta eroon.

Kokoomusnuorten nykyisen puheenjohtajan pesti loppuu tämän vuoden lopulla, ja viimeistään tänään alkoi puheenjohtajapeli. Uusimaalainen Tomi Sandström on tänään jättänyt tiedotteen jossa kertoo pyrkivänsä nuorten liiton puheenjohtajaksi. Ottamatta sen enempää kantaa (vitsi, vitsi, Tomppa on minun valintani) asiaan, toivon vain että uuden puheenjohtajan ja liittohallituksen agendalla olisi nykyistä, sotiin ja ydinvoimaan keskittynyttä lihaa enemmän, sosiaali- ja koulutuspolitiikka, johon myös sukupuolien tasa-arvo kuuluu. Pian televisiosta alkaa eduskunnan kyselytunti, jonka merkityksellisin sisältö koostuu (talouskriisin lisäksi) varmasti uudesta yliopistolaista. Nämä ovat asioita, joihin Suomen vaikutusvaltaisimman nuorisojärjestön tulee ottaa kantaa, ei niinkään siihen, kenen vika talouskriisi nykyisellään on.