Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Elämäni kirjat

No myönnän ettei ihan koko elämän, pikemminkin joululahjakirjat.

1. Marian Keyes, Hurmaava mies

Ensimmäinen koskaan lukemani Keyes, mikä on varsin miellyttävä yllätys. Tykkään lukea hömpänpömppäkirjoja ja dekkareita, ja tää on tavallaan kumpaakin. Sen lisäksi, jos kirja saa sekä nauramaan että (melkein) itkemään, se on lukemisen arvoinen. Vähän niin kuin elokuvat. Mun onneni on, että itken niin helposti ettei ongelmia juuri tule. Mutta siis, mielenkiinnolla paneudun Keysiin uudelleenkin, kirja oli varsin koukuttava.

2. Tuomas Vimma, Gourmet

Suoraan sanoen, teos oli varsinainen pettymys. Vimman Helsinki-trilogian kaksi ensimmäistä osaa on ollut niin röyhkeitä ja yllättäviä, että odotin tältäkin paljon. Näemmä liian paljon. Vimma on unohtanut kokonaan olla röyhkeä ja vittumainen ja keskittyy ruuilla hifistelyyn, mikä ei sekään mene vaaditulla tavalla överiksi.

3. Charles Bukowski, Vanhan likaisen miehen juttuja

Kirja siis koostuu Bukowskin kirjoituksista Open City -lehteen. Aluksi oli vaikea keskittyä lukemiseen, koska kirjasta puuttuu esipuhetta lukuunottamatta kokonaan isot alkukirjaimet. Olisin halunnut korjata jokaisen punakynällä, mutta se olisi ollut kai turhan neuroottista. Kun pääsin siitä yli, ihmettelin takakannen hehkutusta rivoista ja rajuista teksteistä, koska eivät ne nyt olleet Täydellisiä Naisia pahempia. Kunnes tajusin että Bukowski on kirjoittanut tekstinsä 1960-luvulla joka muuttaa asioita hitusen. 60-luvulla olisi tavallaan ollut ihan hienoa elää, Bukowskista päätellen vapaan anaaliseksin aikakaudella.

4. Ingrid Noll, Rakkaat vainajat

Hmmm. Takakannen tekstissä sanotaan seuraavaa: Kahden hieman vinksahtaneen nuoren naisen ystävyydestä kertova tarina puistattaa ja huvittaa lukijaa. Ja se on niin totta. En oikein tiedä mikä on lopullinen tuomio, täytynee sulatella hetki ja analysoida jälkeenpäin. On vähän samanlainen olo kun joskus vuosia sitten Pigs -leffan jälkeen.

Jäljellä olisi vielä Finlandia-voittaja, Sofi Oksasen Puhdistus, mutta en tiedä pystynkö koskaan lukemaan sitä. Syistä että

A) Mitä kertoo ihmisestä se, että hän kirjoittaa ainoastaan ahdistavia tarinoita virolaisista prostituoiduista?
B) Kimmon sanoin, on kahdenlaisia kirjailijoita: Ne, jotka kirjoittavat avoimesti omasta elämästään ja kokemuksistaan, ja ne, jotka väittävät muuta.
C) Jonotettuani joulun alla Helsingin keskustan Stockmannin lahjapakkaamossa 45min, suuri ja kuuluisa Finlandia-voittaja koki oikeudekseen ohitella kaikki muut, levitellä ostoksiaan ja pohdiskella erilaisten lahjapakkausten sopivuutta. Luulisi että sillä 20 000 eurolla saisi palkattua jonkun paketoimaan lahjat.

Ps. Kiitos sille iloiselle Suville joka lopulta paketoi ostokseni! Ystävällistä palvelua Helsingissä; rasti seinään.

0 kommenttia: