Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

perjantai 16. tammikuuta 2009

Todellinen yleisradio

Oh. My. Fucking. God.
Mikael Jungnerilla on taas välähtänyt oikein viimeisen päälle. Jungner on ehdottanut Aamulehdessä että hallitus antaisi 10 miljoonaa euroa Ylelle, jotta Yle voisi sitten antaa elvytysapua mainoselokuvia tuottaville pienille mediayrityksille. Ajatus herättää muutamia kysymyksiä:

A) Miksi Yle elvyttäisi yhdenkään mainoselokuvia tuottavan firman toimintaa; ostaisiko Yle sitten nuo mainosleffat omaan käyttöönsä ja jos näin, niin missä niitä näytettäisiin? Ylellä? Mainoselokuvia?

B) Millä perusteella Yle jakaisi tuon 10 miljoonaa? Hakemusten perusteella? Hyvä-veli-periaatteella? BBC:lle?

C) Miksi tarvitaan valtion omistama televisiokanava välikädeksi jakamaan rahoja? Jos tukia jaetaan, niin miksi välikäsi ei ole jokin riippumaton taho?

D) Tasa-arvoistaisiko ja -päistäisikö tämä todella suomalaisten televisioyhtiöiden toimintaa ja toimintaedellytyksiä?

E) Miten voidaan taata, ettei Yle ala käyttää rahoja oman hyvänsä edistämiseen? "Me annettiin teille sillon rahaa, niin alkakaahan tehdä meille ohjelmia.."

Voi ristus. Tämä valtion omistama propagandamedia alkaa olla jo sooo läst siison, kun internetkin on keksitty.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Miksi Yle elvyttäisi yhdenkään mainoselokuvia tuottavan firman toimintaa; ostaisiko Yle sitten nuo mainosleffat omaan käyttöönsä ja jos näin, niin missä niitä näytettäisiin?"

Ilmeisesti kyse on siis mainosleffoja tekemistä yrityksistä, mutta Jungnerin tarkoituksena ei silti liene ostaa näiltä mainoksia. Ainakaan uutisessa ei näin väitetä. Kai ne muutakin osaavat tuottaa.

Muilta osin kritiikkisi osuu kohdalleen. Mihin tuossa Yleä tarvittaisiin (tai mihin sitä ylipäänsä tarvitaan)?

Emmi Nuorgam kirjoitti...

... jolloin herää taas kysymys; Miksi Yle haluaa rahoittaa ko. yrityksiä jos ei edes itse hyötyisi siitä mitään? Hyvää hyvyyttään? Sehän Ylen toimintaperiaate on tähänkin saakka ollut.. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kai siitä jotain hyötyä Ylelle olisi, jos ne rahat kiertäisivät heidän kauttaan. Jäisi siitä varmaan jotakin välistä taloonkin ja pääsisi samalla käyttämään valtaa toisten rahoilla.