Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Seksivalistusta

Tänään kolahti luukusta Me-lehti, joka ei siis ole Keskustan jäsenlehti vaan Suomen Lähikauppa Oy.n (entinen Tradeka) lehti. Lehdessä harvoin on mitään järkevää luettavaa, toisin kuin Pirkassa jossa on Niksipirkka, kaikkien laihialaisten maanpäällinen taivas.
Tällä kertaa oli kuitenkin tyhjentävä artikkeli nuorista ja seurustelusta, jossa faktaa ei juurikaan ollut, ainoastaan lukijoiden (?) omia kokemuksia. Lähinnä siis voivottelua siitä, kuinka 16-vuotiasta tytärtä ei saa päästää yökylään koska sehän olisi melkein seksiin kannustamista. Hämmentävää, miten 50-vuotiaat Marja-Liisat edelleen kuvittelevat että seksiä harrastetaan vain yöllä pimeässä.

Viimeisessä tarinassa meinasin kuitenkin höriä keitot väärään kurkkuun. Siinä yksinhuoltajaäiti kertoi poikansa tulleen kysymään voisiko äiti ostaa nuorelle parille kortsuja, kun ei itse kehtaa. Hän oli vielä antanut rahatkin siihen kortsupakettiin. Oh my god kuinka hienoa! Noiden sievistelevien kotirouvien tarinoiden sekaan oli päästetty tarina siitä, kuinka seksi ei välttämättä olekaan kaiken pahan alku ja juuri. Nyt joku tietysti älähtää, ettei 15-vuotias saisi vielä edes harrastaa seksiä ja liibalaabadaaba. Mutta eikö kuitenkin ole parempi, että poika pyysi kondomeja ja äiti osti niitä, kuin että tuon pojan nyt 16-vuotias tyttöystävä olisi 2kk vanhan tyttövauvan äiti?

Kun itse teini-ikäisenä menin lääkärin puheille saadakseni e-pillerit, käytiin seuraavanlainen keskustelu:

Lääkäri: Ne pillerit maksaa jonkun verran. Tiedäthän sä sen?
Minä: Tiedän.
- No kukas ne sitten maksaa? Poikaystävä?
- Äiti.
- Siis kenen äiti?
- Mun äiti.
- Siis sun oma äiti? Tietääkö se tästä?
- Tottakai tietää. Miksei tietäis?
- No sä olet niin nuori...
- No entä sitten?
- No hyvähän se tavallaan on.
- Miten niin tavallaan?
- No että tollain puhuu vanhempiensa kanssa..
- Niin on.
- Yleensähän näistä ei oikein puhuta vanhempien kanssa.

Lääkäri oli siis suunnattoman hämmentynyt siitä, että hain e-pillereitä niin että äitinikin tiesi. Sehän tarkoitti myös sitä, että äiti tiesi minun aikovan harrastaa seksiä. Ja mikä oletusarvo on se, että "yleensähän näistä ei oikein puhuta vanhempien kanssa"? Kenen kanssa sitten? En yhtään ihmettele että tytöt tulevat raskaaksi, kun edes lääkärit eivät kannusta puhumaan seksistä kotona.

Tein myös pienen kotigallupin. Tulos: poika ei voi pyytää äitiään ostamaan kortsuja. Äidille ei pidä edes kertoa harrastavansa seksiä. Ajatuskin olisi varsin puistattava.

0 kommenttia: