Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

perjantai 16. tammikuuta 2009

Journalism part 1

Sain tuottajalegenda (vai -moguli?) Mr. Oohlalalta huikean hyvän idean. TTVOlla on käytössä oppimispäiväkirjat jne. oman työn arviointityökaluna ja raportointi-sellaisena opettajille. Nyt journalistiikan kurssilla sille on keksitty uusi, kannusvampi nimi (?) Työpäiväkirja, jonka tehtävänanto on seuraava:

Työpäiväkirjaan idea on, että yhteen failiin (esim. word) kootaan kurssin kotitehtävät, tekstiharjoitukset, ryhmätöiden tärkeimmät tulokset + tunneilla syntyneitä ideoita ja pohdintoja. Kaikkien osien suorittamisen jälkeen työpäiväkirjat palautetaan Moodleen. Ne lukee Pertti Näränen, joka myös vastaa winhauksista. Työpäiväkirjaan toivotaan myös palautetta kurssin kokonaisuudesta ja sen eri osista.


Jotta saisin sen koottua edes hieman realistisemmaksi kuin ne kuuluisat oppimispäiväkirjat, jotka siis yleensä olen koonnut kurssin loputtua kalenterimerkintöjen pohjalta, ajattelin runoilla myös kurssiin liittyvät mietteet tänne. Siinähän sitten on päiväkirjaa kerrakseen.

Viime maanantaina oli siis kurssin aloitus. Koska tyypilliseen tapaan missasin ensimmäisen tunnin luennosta, jäivät muiden opiskelijoiden taustat ja tavoitteet minulta hämärän peittoon. Hyppäsin siis suoraan ryhmätyöhön, jossa erittelimme edellisviikonlopun Hesarista hyviä ja huonoja uutisia, eli palstamillimetrinsä ansainneet ja vähemmän ansainneet.

Pintapuolisen selailun jälkeen tulimme siihen tulokseen, että sunnuntaina 11.1. Hesarissa ollut juttu Kaksi sotaa oli kaikessa itsestäänselvyydessään paikkansa ansainnut.
Miksi Israel reagoi Hamasin raketti-iskuihin vasta nyt, ihmettelee Gideon Bolotowsky. On epäinhimillistä keskustella siitä, kuka aloitti sodan tällä kertaa, sanoo Umayya Abu-Hanna. Suomenjuutalainen Bolotowsky ja suomenpalestiinalainen Abu-Hanna ovat Gazan sodan suhteen kaikesta eri mieltä. HS 11.1.2009

En tiedä oliko jutun sisältö varsinaisesti kovin valaiseva tai rauhaatekevä, mutta mielestäni on hyvä että aiheesta yritetään edes herätellä keskustelua. Suomalaisen median silmin sotaan on olemassa vain yksi syyllinen, Palestiina. Palestiina paha, Israel hyvä, eikä esimerkiksi Israelin blokkaamisella Gazan alue täysin, ole mitään merkitystä mihinkään. Joka tapauksessa, artikkelissa pyritään herättelemään keskustelua siitä, miksi mediat asettuvat aina toisen puolelle, miksi sotiin yritetään väen väkisin saada syyllisiä ja taas toisaalta uhreja.

Palstatilaa täyttämään kehitelty artikkeli oli puolen sivun kokoinen profiilikuva naisesta, joka on tutkinut rahapelejä ja pelaamista. En nyt tähän hätään enää löydä artikkelia Hesarin nettisivuilta, joka sekin lienee todiste artikkelin uutisarvosta. Sisältö kuitenkin oli se, että pelaaminen on ihan jees ja että hän itsekin pelaa Kenoa ja lottoaa vaikka tietää ettei koskaan voita mitään. Ja siis tähän oli saatu kulutettua kokonainen sivu.

Huomionarvoista oli myös kotimaan uutisten pääsivulla olleet artikkelit; maistereiden työttömyys ja Imatran lintubongaus. Ensimmäisenä oli siis puolen sivun juttu talouskriisin vaikutuksista akateemisesti koulutettujen työllisyysasteeseen ja tylsän näköinen diagrammi aiheesta. Sen alle oli kirjoitettu samaisen puolen sivun verran punatulkuista ja viherpeipoista, sekä laitettu komea kuva. Jännittävää uutisointia; viikonlopun uutistarjonta on siis ollut enemmän kuin tylsä.

Muiden ryhmien nostamia aiheita olivat mm. äitiyslomalaisen vaatekaapin päivitys (Jonka voi tehdä helpoiten Stockmannilla, sillä Stockmann on tosi jees ja kaikkien pitäisi käydä Stockmannilla. Tässä voidaan puhua jo melkeinpä puffista.), Sailaksen elvytysehdotukset, kaasuputket (Miksi Venäjä lopettaa kaasun jakamisen? Samasta syystä kuin koira nuolee pallejaan; koska se voi.) ja Lola Wallinkosken (ent. Odusoga) aikuistuminen; Lola meni oikeisiin töihin Subille.

Ensi maanantaiksi pitää tehdä itselleen tärkeimmästä journalismin nettisaitista esittely ja kertoa mitä, missä, milloin. En ole vielä päättänyt että kehtaanko kertoa sen olevan Ilta-Sanomien nettisivut. Täytyy ehkä keksiä jotain taiteellisempaa. Mutta sitä odotellessa, löysin huikean oppaan jonka avulla pääsen taas hifistelemään mediatietoudellani ja minut hyväksytään TTVOn hippeihin.

0 kommenttia: