Emmin (ihana) elämä löytyy nyt Wordpressistä. Selaimesi siirtyy sinne automaattisesti ihan hetken kuluttua.

Jos automaattinen uudelleenohjaus ei toimi, klikkaa itsesi osoitteeseen http://emminuorgam.wordpress.com/ ja päivitä kirjanmerkkisi.

maanantai 19. tammikuuta 2009

Rakas aviomieheni

Vale-avioiduin rakkaan ystäväni kanssa 7.11.2008 jotta hänen veljensä vapautuisi armeijan harmaista viikonlopuksi. Sattuneesta syystä en voi paljastaa ystävän nimeä, mutta lupasin kirjoittaa hänestä nohevan ylistystekstin hänen hoidettuaan aviolliset velvoitteensa ja ruokittuaan minut tänään.

Ystäväni on käsittämättömän röyhkeä ja kunnianhimoinen ihminen, joka tekee asioita joita itse kadehdin. Kukkahattutädit ovat kauhuissaan omista sanomisistani ja tekemisistäni, mutta hän vetää kaiken vielä överimmäksi. Sillä asenteella pääsee joko todella pitkälle tai todella lyhyelle, mitään kompromissi-ratkaisuja ei ole. Vaikka en koskaan TTVOlta mitään muuta saisi, niin olen onnellinen koska tiedän meidän olevan ystäviä hamaan loppuun saakka. Välillä tosin tuntuu että se loppu on aikaisemmin kuin uskoisikaan.

Hän on myös toisaalta yksi sydämellisimmistä ihmisitä joita tiedän, ainakin omia ystäviään kohtaan. Hän antaa paljon anteeksi, mutta ei silti unohda. Omista virheistään oppii paremmin kun säännöllisin väliajoin joku hyväntahtoisesti muistuttaa niistä.

Ystävissäni on yksi yhteinen piirre; niille kaikista parhaille voi sanoa aivan mitä tahansa sylki suuhun tuo ja tietää aina saavansa rehellistäkin rehellisemmän vastauksen. Toisinaan se auttaa, toisinaan ei, mutta silti tietää ettei ystävyys lopu noihin sammakoihin. Parhaille ystävilleni voin myös aina soittaa kun kohtaan suurinta idiotismia jota tähän maailman mahtuu, ja tiedän että he ymmärtävät.

Noiden ystävien kanssa on kaikista tuloksekkainta ja toisaalta taas raastavinta tehdä töitä; omat ratkaisunsa ja päätöksensä joutuu perustelemaan paremmin kuin tältä-musta-tuntuu. Teoistaan joutuu myös aivan eri tavalla vastuuseen eikä sovituista hommista voi luistella eroon niin kuin vieraiden ihmisten kanssa. Ystävien kanssa hommat saattavat lähteä hetkellisesti käsistä, mutta ne palaavat myös raiteilleen kun aamu koittaa. Ainakin suuremmille raiteille.

Tämä aviomieheni on harvinaislaatuinen pakkaus, mutta so am I. Vastakohtien lisäksi elämään tarvitaan samankaltaisuuksia.

0 kommenttia: